Φωκίδα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Φωκίδα στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Φωκίδα - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Φωκίδας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Φωκίδα Κεντρική Ελλάδα
Fokida central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Φωκίδα Κεντρική Ελλάδα
ancient delphi hotels and apartments Fokida central greece galaxidi hotels and apartments Fokida central greece Itea hotels and apartments Fokida central greece Ravia hotels and apartments Fokida central greece

Φωκίδα - Γενικές Πληροφορίες για την Φωκίδα, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με την Φωκίδα

Fokida hotels and apartments Central Greece

Ο Νομός Φωκίδας ( με τις παλιές επαρχίες του Παρνασσίδας και Δωρίδας ) βρίσκεται στο κέντρο (ομφαλός) της Ελλάδας και συνορεύει με το Νομό Βοιωτίας (Ανατολικά), Φθιώτιδας (Βόρεια), Αιτωλοακαρνανίας (Δυτικά) και σε όλη τη νότια πλευρά βρέχει τα ακρογιάλια του ο Κορινθιακός κόλπος. Εκτείνεται σε 2122 τ.χλμ. Τα 36 είναι πεδινά, τα 560 δάση και τα υπόλοιπα ημιορεινά με χαμηλή βλάστηση και πετρώδες έδαφος.

Έχει πληθυσμό 44.183 κάτοικους που κατά τους θερινούς μήνες σχεδόν διπλασιάζεται. Πρωτεύουσά του είναι η Άμφισσα, τα ιστορικά Σάλωνα. Περιλαμβάνει δώδεκα δήμους : Άμφισσας, Ιτέας, Δελφών, Δεσφίνας, Γαλαξειδίου, Παρνασσού (έδρα Πολύδροσος), Καλλιέων (έδρα Μαυρολιθάρι), Γραβιάς, Ευπαλίου, Τολοφώνας (έδρα Ερατεινή), Λιδορικίου και Βαρδουσίων (έδρα Κροκύλειο).

Fokida hotels and apartments Central Greece

Έχει ένα εναλλασσόμενο γεωμορφολογικό τοπίο προικισμένο και σμιλεμένο από τη φύση με την ομορφιά των αντιθέσεων. Περήφανα, ψηλά, ιστορικά, άγριας ομορφιάς βουνά (Γκιώνα, Παρνασσός, Βαρδούσια, Οίτη) την στολίζουν, που γεμίζουν από ορειβάτες φυσιολάτρες, παραθεριστές και χιονοδρόμους. Εδώ έγινε η Τεχνητή Λίμνη του Μόρνου. Κοσμείται από υπέροχες παραλίες που ικανοποιούν κάθε απαιτητικό επισκέπτη της.

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις υπάρχουν τις απόκριες με λαϊκά δρώμενα που βασίζονται σε παραδοσιακούς θρύλους στην Άμφισσα και τα αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι.

Επίσης, το καλοκαίρι, διοργανώνεται η Ναυτική Εβδομάδα στην Ιτέα, η Γιορτή της Τράτας στην Ερατεινή, τα Φωκικά στην Άμφισσα και τα Σκαρίμπεια στην Αγία Ευθυμία. Κάθε χρόνο κάποιες από τις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολης πραγματοποιούνται σε δρόμους του νομού.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2023 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.