Χανιά

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Χανιά στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Χανιά - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές των Χανίων
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για τα Χανιά Κρήτης
chania prefecuture crete island hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για τα
Χανιά Κρήτης
chania hotels and apartments crete island greece agia marina hotels and apartments crete island greece falasarna hotels and apartments crete island greece georgioupolis  hotels and apartments crete island greece

Χανιά - Μουσεία στα Χανιά Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με τα Μουσεία στα Χανιά Κρήτης

Μουσεία Χανίων - Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Μουσεία Χανίων - Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Tο αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται από το 1962 στο καθολικό της Μονής των Φραγκισκανών Μοναχών και βρίσκεται στην οδό Χάληδων. Στις αίθουσες του Μουσείου εκτίθενται ευρήματα από διάφορες περιοχές του νομού Χανίων που συνθέτουν την ιστορία της περιοχής από τη νεολιθική εποχή μέχρι την περίοδο της Ρωμαιοκρατίας. Η έκθεση είναι χωρισμένη κατά πλάτος σε δύο ενότητες. Η πρώτη(ανατολικό τμήμα) περιλαμβάνει εκθέματα των προϊστορικών (3η και 2η χιλιετία π.Χ), και η δεύτερη (δυτικό τμήμα) των λεγόμενων ιστορικών χρόνων(1η χιλιετία π.Χ).

Η έκθεση της προϊστορικής συλλογής περιλαμβάνει αγγεία εγχάρακτου ρυθμού, πήλινες πινακίδες Γραμμικής Α και Β γραφής, πήλινα δισκία, μια ωραία συλλογή κοσμημάτων με χρυσά περιδέραια, σφραγιδόλιθους και λίθινες χάντρες. Υπάρχουν επίσης πήλινες λάρνακες, αποθηκευτικοί και ταφικοί πίθοι σε διάφορες γωνίες του προϊστορικού τμήματος. Η έκθεση της συλλογής των Ιστορικών χρόνων περιλαμβάνει πλούσια συλλογή πήλινων αγγείων, διάφορα γλυπτά και λίθινες επιγραφές από διάφορες θέσεις του Νομού. Επίσης εκτίθενται ψηφιδωτά δάπεδα της Ρωμαιοκρατίας (2ος - 3ος αιώνας μ.Χ) και εικονίζουν σκηνές από το Διονυσιακό κύκλο και επεισόδια του μύθου του Ποσειδώνα και της νύμφης Αμυμώνης.

Μουσεία Χανίων - Ιστορικό Αρχείο Κρήτης

Μουσεία Χανίων - Ιστορικό Αρχείο Κρήτης

Το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης ιδρύθηκε το 1920 με έδρα τα Χανιά, Eίναι Δημόσια Διανομαρχιακή Υπηρεσία, αποκεντρωμένο τμήμα των Γενικών Αρχείων του Κράτους και υπάγεται απ' ευθείας στο Υπουργείο Παιδείας. Στεγάζεται σε νεοκλασικό κρατικό διατηρητέο κτίριο στην οδό Ι. Σφακιανάκη αριθμ. 20, αλλά διαθέτει και δεύτερο, βοηθητικό κτίριο με αρχειοστάσια.

Το Αρχείο είναι σήμερα σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, ώστε να θεωρείται το μεγαλύτερο από τα περιφερειακά Αρχεία της χώρας, σε περιεχόμενο, όγκο και σπουδαιότητα υλικού.

Σκοπός και αποστολή του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης είναι η περισυλλογή, ταξινόμηση, καταγραφή, διαφύλαξη και προβολή των πάσης φύσεως αρχείων και κειμηλίων που αφορούν στην Ιστορία της Κρήτης. Σήμερα, συνολικά, περίπου 700.000 ιστορικά έγγραφα φυλάσσονται σ' αυτό: Μεγάλες ιστορικές συλλογές όπως η επίσημη αλληλογραφία των Κρητικών Επαναστάσεων 1821-1830, 1866-1869, 1877-1878, 1895-1898 και 1905. Περιλαμβάνονται επίσης πολλές ιδιωτικές συλλογές με αρχειακό υλικό Επαναστατών και άλλων εξεχόντων προσώπων, το αρχείο Κρητών Αγωνιστών, τα αρχεία της Τουρκικής Διοικήσεως Κρήτης, του Κεντρικού Μεταφραστικού Γραφείου Κρήτης, της Κρητικής Πολιτείας, και της Γερμανικής Κατοχής, αλλά και Διοικητικά, Δικαστικά, Εκκλησιαστικά κλπ, μεγάλο φωτογραφικό αρχείο με 3.000 περίπου φωτογραφίες, πλήρες αρχείο Κρητικού Τύπου από το 1831 μέχρι σήμερα, εξειδικευμένη Βιβλιοθήκη με 10.000 τίτλους περίπου, καθώς και μεγάλη μουσειακή συλλογή με πολύτιμα ιστορικά και λαογραφικά κειμήλια.

Μουσεία Χανίων - Ναυτικό Μουσείο Χανίων

Μουσεία Χανίων - Ναυτικό Μουσείο Χανίων

Το Ναυτικό Μουσείο στεγάζεται σε κτίριο που βρίσκεται στην είσοδο του Φρουρίου Φιρκά. Ιδρύθηκε το 1973 με σκοπό να στεγάσει και να διαφυλάξει τις ναυτικές μας παραδόσεις και ειδικότερα της Κρήτης. Τα εκθέματα είναι μακέτες πλοίων, διάφορα όργανα και συσκευές πλοίων, ζωγραφικοί πίνακες, κειμήλια, αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό, όστρακα, φωτογραφίες κ.α και είναι ταξινομημένα σε χρονολογικές ενότητες. Σήμερα λειτουργεί με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Χανίων και του Ναυστάθμου Κρήτης. Μία από τις δραστηριότητες του Μουσείου είναι η κατασκευή ενός Μινωικού πλοίου με τον τρόπο και τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι Μινωΐτες.

Μουσεία Χανίων - Πολεμικό Μουσείο Χανίων

Μουσεία Χανίων - Πολεμικό Μουσείο Χανίων

Το Πολεμικό Μουσείο Χανίων βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ι. Σφακιανάκη και Τζανακάκη δίπλα στο Δημοτικό Κήπο. Το κτίριο που στεγάζεται ήταν Ιταλικός Στρατώνας και κτίστηκε το 1870 σε σχέδια του Ιταλού Αρχιτέκτονα Μακούζο. Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό και τα μοναδικά ιστορικά κειμήλια που φιλοξενούνται στους χώρους του Μουσείου, εκθέτουν την ανεπανάληπτη συμμετοχή των Κρητών Μακεδονομάχων (1903 – 1922) στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912 – 13), στην Μικρασιατική Εκστρατεία (1919 – 1922), στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σε όλη τη διάρκεια της κατοχής( 1941 – 45).

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2020 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Limnos
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη