Βοιωτία

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Βοιωτία στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Βοιωτία - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Βοιωτίας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Βοιωτία Κεντρική Ελλάδα
Viotia central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Βοιωτία Κεντρική Ελλάδα
Andikira_ Viotia hotels and apartments central greece Arahova Viotia hotels and apartments central greece Livadia Viotia hotels and apartments central greece Thiva Viotia hotels and apartments central greece

Βοιωτία - Πόλεις & Χωριά στην Βοιωτία, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με τις Πόλεις & Χωριά στην Βοιωτία

Βοιωτία - Αράχωβα

Βοιωτία - Αράχωβα

Σε υψόμετρο 940μ στις βόρειες παρυφές του Παρνασσού είναι χτισμένος ο παραδοσιακός οικισμός της Αράχωβας ή Ράχωβα (που σημαίνει την ένωση σε μια πόλη των κατοίκων, που ζούσαν σε μικρούς οικισμούς, «τας ώβάς», στις ράχες της περιοχής), όπως ήταν γνωστή ως τα χρόνια της Επανάστασης, με θέα κάτω στην κοιλάδα που σου κόβει την ανάσα. Η πόλη έχει γύρω στους 4.180 κατοίκους.

Σήμερα, λόγω της αλματώδους ανάπτυξης των χιονοδρομικών κέντρων του Παρνασσού αλλά και του τόπου γενικότερα σε όλους τους τομείς ο τουριστικός τομέας έχει τον πρώτο λόγο στην οικονομία κάνοντας την ένα πολύ σημαντικό τουριστικό θέρετρο με κοσμικό χαρακτήρα που όμως συνδυάζει στοιχεία λαϊκής αρχιτεκτονικής: πέτρινα σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια, γραφικά αρχοντικά, θολωτές αυλόπορτες, ιστορικές βρύσες και όμορφες εκκλησιές, αποθέωση της πέτρας. Πρέπει να δείτε τα παραδοσιακά καρπίτια, τα είδη λαϊκής τέχνης και υφαντά, τα μάλλινα χαλιά, τα ταγάρια και τις φλοκάτες, αλλά και να δοκιμάσετε το παραδοσιακό τοπικό τυρί Φορμαέλλα που σερβίρεται τηγανητό καθώς και άλλες τοπικές συνταγές.

Βοιωτία - Δαύλεια

Βοιωτία - Δαύλεια

Ένα πολύτιμο πετράδι είναι η Δαύλεια χτισμένη αμφιθεατρικά στις νότιες υπώρειες του Παρνασσού στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Βοιωτίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 402μ, κοντά στη θέση της αρχάιας πόλης με το όνομα Δαυλίς. Ο Δήμος Δαύλειας αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα Δαύλεια (έδρα του δήμου), Μαυρονέρι και Παρόρι και έχει συνολικό πληθυσμό 2398 κατοίκους. Τα αξιοθέατα όπως: Το κάστρο της Δαύλειας, Το μοναστήρι Ιερουσαλήμ, Οι τέσσερις παλιοί νερόμυλοι, κτλ. θα σας συναρπάσουν. Η στρατηγική της θέση προσφέρει πολλές δυνατότητες στον επισκέπτη. Έτσι με έδρα τη Δαύλεια και σε χρόνο μόνο 25 λεπτά κάθε φορά. Μπορείτε να συνδυάσετε βουνό και χειμερινά σπόρ στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού ή να απολαύσετε τον ήλιο αλλά και την όμορφη, καθαρή θάλασσα, μεταβαίνοντας στις πιο κοντινές παραθαλάσσιες περιοχές.

Βοιωτία - Κυριάκι

Βοιωτία - Κυριάκι

Το Κυριάκι είναι κτισμένο στις δυτικές πλαγιές του Ελικώνα, σε υψόμετρο 710 μέτρων, μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο. Στο όμορφο αυτό χωριό κατοικούν περίπου 2.470 Κυριακιώτες και Κυριακιώτισσες, που αγαπούν τον τόπο τους και καμαρώνουν με την ομορφιά του, και μιλούν μέχρι σήμερα την αρβανίτικη διάλεκτο.

Τρεις διαφορετικές διαδρομές συνδέουν το χωριό με τον υπόλοιπο νομό. Ένας δρόμος 24 χλμ. μέσα στα έλατα, ενώνει το Κυριάκι με την πρωτεύουσα της Βοιωτίας, Λιβαδειά. Επίσης, μετά το Δίστομο και το Στείρι συναντούν οι εκδρομείς το χωριό, καθώς ανεβαίνουν στον Ελικώνα. Τρίτη επιλογή είναι η διαδρομή μέσω της Αγίας Τριάδας, στην οποία, ολοκληρώνοντάς την, συναντούν την Αρβανίτσα, έναν χώρο δασικής αναψυχής. Ακόμη, μικρή απόσταση χωρίζει το Κυριάκι και την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, αφού μόλις σε τριάντα λεπτά μπορεί να μεταβεί κάποιος από το χωριό, στην πόλη του Παρνασσού.

Βοιωτία - Καπαρέλλι

Βοιωτία - Καπαρέλλι

Με σύγχρονη ρυμοτομία, το Καπαρέλλι, έδρα του Δήμου Πλαταιών, δικαιολογημένα θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ευρύτερης περιοχής. Ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 1683 κατοίκους και βρίσκεται κτισμένο σε υψόμετρο 320 μέτρων και πολύ κοντά στην ιστορική επτάπυλη πόλη των Θηβών.

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η πλατεία, στην οποία δεσπόζει ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα βυζαντινού ρυθμού. Είναι ο πολιούχος του χωριού προς τιμήν του οποίου γίνεται πανηγύρι στις 27 Ιουλίου με παραδοσιακή μουσική και πλήθος κόσμου. Η ανέγερση του τοποθετείται στην Φραγκοκρατική περίοδο ( 1204-1460 ).

Το 1904 άρχισαν οι εργασίες για να πάρει ο ναός τη σημερινή του μορφή με έξοδα του εκκλησιαστικού ταμείου αλλά και δωρεές πιστών. Το εσωτερικό του ναού είναι επιβλητικό με πλήθος πολυέλαιων και αγιογραφιών. Την καταπράσινη καλοχτισμένη πλατεία πλαισιώνουν όμορφα νεανικά στέκια και παραδοσιακές ταβέρνες. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να δεχτούν την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των ντόπιων.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2022 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.