Ιόνιο & Κύθηρα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Ιόνιο & Κύθηρα στα Ελληνικά Νησιά

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Ιόνιο & Κύθηρα - Ελληνικά Νησιά Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στο Ιόνιο & τα Κύθηρα
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Ιόνιο & τα Κύθηρα, Ελληνικά Νησιά
ionian and kythira islands greek islands hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Ιόνιο & Κύθηρα Ελληνικά Νησιά
corfu island hotels and apartments greek islands greece zakynthos island hotels and apartments greek islands greece kefalonia island hotels and apartments greek islands greece lefkada island hotels and apartments greek islands greece

Ιόνιο & Κύθηρα - Μουσεία στο Ιόνιο & Κύθηρα, Ελληνικά Νησιά

Πληροφορίες σχετικά με τα Μουσεία στο Ιόνιο & Κύθηρα

Μουσεία Ιονίου & Κυθήρων - Λαογραφικό και Ναυτικό Μουσείο (Ιθάκη)

Μουσεία Ιονίου & Κυθήρων - Λαογραφικό και Ναυτικό Μουσείο (Ιθάκη)

Το Λαογραφικό και Ναυτικό Μουσείο Ιθάκης φιλοξενείται σε ένα ωραίο κτήριο στην πρωτεύουσα του νησιού. Το νέο μουσείο καταγράφει τη ζωή των κατοίκων της Ιθάκης κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας. Στο μουσείο εκτίθενται επιπλωμένες κρεβατοκάμαρες, κουζίνα και καθιστικό εκείνης της περιόδου.

Μουσεία Ιονίου & Κυθήρων - Αρχαιολογικό Μουσείο (Κέρκυρα)

Μουσεία Ιονίου & Κυθήρων - Αρχαιολογικό Μουσείο (Κέρκυρα)

Το μουσείο κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1962 και 1965 σε χώρο που δώρισε ο Δήμος Κερκυραίων, επί της οδού Βράϊλα Αρμένη αρ.1. Έγινε με κύριο σκοπό την επιτυχέστερη ανάδειξη των γλυπτών του ναού της Αρτέμιδος. Το 1994 προστέθηκαν στο μουσείο δύο νέες αίθουσες, στις οποίες εκτέθηκαν ευρήματα από τις πρόσφατες ανασκαφές της πόλης. Στις συλλογές περιλαμβάνονται: έργα από τις ανασκαφές της αρχαίας πόλεως της Κέρκυρας, έργα από την Κερκυραϊκή Κασσιώπη και έργα από τις ανασκαφές Θεσπρωτίας.

Μουσεία Ιονίου & Κυθήρων - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο (Κεφαλονιά)

Μουσεία Ιονίου & Κυθήρων - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο (Κεφαλονιά)

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου φιλοξενείται στο ισόγειο της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης και ιδρύθηκε το 1962 από την Ελένη Καμπίτση-Κοσμετάτου. Οι άξονες στους οποίους περιστρέφονται τα ευρήματά του είναι τρεις: αμιγώς λαογραφικό υλικό, απεικόνιση της αστικής ζωής, και ιστορικά στοιχεία που καλύπτουν τρεις αιώνες, από τον 15ο ως το 1848.


Υπάρχουν ειδικές αίθουσες διαμορφωμένες ακριβώς όπως ήταν η περίοδος που αναπαριστούν, όπως πχ. μια κρεβατοκάμαρα, μια σάλα και μια αναπαράσταση της εξοχικής ζωής. Μεταξύ άλλων, ο επισκέπτης μπορεί να περιεργαστεί προσωπογραφίες, ελαιογραφίες, υδατογραφίες, λιθογραφίες, τέμπλα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, εργόχειρα, φορεσιές, συλλογές προσωπικών αντικειμένων ιστορικών προσώπων, σκεύη, εργαλεία, πορσελάνες, ασημικά, νομίσματα, χαλκώματα, ντοκουμέντα, χάρτες, και σχέδια εκκλησιών και ιστορικών φρουρίων.

Μουσεία Ιονίου & Κυθήρων - Ιστορικό Μουσείο (Παξοί)

Μουσεία Ιονίου & Κυθήρων - Ιστορικό Μουσείο
(Παξοί)

Το Ιστορικό Μουσείο των Παξών δημιουργήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του νησιού το 1996 και στεγάζεται σ’ ένα παραδοσιακό κτίριο του νησιού. Μέσα από τα εκθέματά του αποκαλύπτεται η ιστορία του νησιού, καθώς φιλοξενεί ευρήματα που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή και τα κλασικά χρόνια, μέχρι και την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων και το Έπος του 1940. Τα κυριότερα εκθέματα που περιλαμβάνει είναι το Ψήφισμα της Ιονίου Βουλής για την προσάρτηση των Επτανήσων με το Ελληνικό Κράτος το 1864 και το βιβλίο του Αυστριακού Αρχιδούκα Λουδοβίκου Σαλβατώρ, που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τους Παξούς, όταν τους επισκέφθηκε το 1884 – 1885.

Μουσεία Ιονίου & Κυθήρων - Βυζαντινό Μουσείο (Κύθηρα)

Η συλλογή στεγάζεται στον μεταβυζαντινό ναό της Ανάληψης Λιβαδίου, που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και περιλαμβάνει ψήγματα της καλλιτεχνικής παραγωγής του νησιού από την παλαιοχριστιανική περίοδο έως την όψιμη μεταβυζαντινή. Πρόκειται για τοιχογραφίες, έργα θρησκευτικής ζωγραφικής και αντικείμενα του θρησκευτικού τελετουργικού. Περιλαμβάνει ακόμα σπαράγματα ενός σημαντικού παλαιοχριστιανικού ψηφιδωτού δαπέδου από τον ερειπωμένο ναό του Αγίου Ιωάννη στον Ποταμό, σε συνάφεια με τις αποτοιχισμένες τοιχογραφίες από τον ημικύλινδρο της αψίδας του, ώστε να παρουσιαστεί η αρχική εικόνα του ανατολικού τμήματος του μνημείου.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2022 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.