Θεσσαλία

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Θεσσαλία στην Βόρεια Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Θεσσαλία - Βόρεια Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στην Θεσσαλία
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Θεσσαλία, Βόρεια Ελλάδα
thessalia  hotels and apartments north greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Θεσσαλία Βόρεια Ελλάδα
kalambaka hotels and apartments north greece volos hotels and apartments north greece plastira lake hotels and apartments north greece pelion hotels and apartments north greece

Θεσσαλία - Αρχαιολογικοί Χώροι της Θεσσαλίας, Βόρεια Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Θεσσαλίας

Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλίας - Σέσκλο

Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλίας - Σέσκλο

Κοντά στο Σέσκλο υπάρχει συνοικισμός της νεολιθικής εποχής. Εκεί αναπτύχθηκε ο πρώτος νεολιθικός πολιτισμός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα. Ο πολιτισμός εκείνος πέρασε στην προϊστοριολογία ως «πολιτισμός του Σέσκλου». Ο «πολιτισμός του Σέσκλου» τοποθετείται στην Ε΄ χιλιετία (5000 - 4000 π.Χ.) και αντιστοιχεί στη μέση νεολιθική περίοδο. Ο εκεί συνοικισμός παρουσιάζει υποτυπώδες σχέδιο. Τα σπίτια είναι σχετικά στερεά. Τα θεμέλιά τους είναι πέτρινα, οι τοίχοι από πλιθιά και οι στέγες τους από κλαδιά και πηλό. Στο κέντρο του συνοικισμού αποκαλύφτηκε μέγαρο.

Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλίας - Φθιώτιδες Θήβαι (Νέα Αγχίαλος)

Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλίας - Φθιώτιδες Θήβαι
(Νέα Αγχίαλος)

Με το όνομα αυτό είναι γνωστές δυο αρχαίες πόλεις της Μαγνησίας: η μια βρίσκεται κοντά στο σημερινό χωριό Μικροθήβες, στην οδό Βόλου - Αλμυρού, 4 χλμ. περίπου από την κωμόπολη Νέα Αγχίαλο, η άλλη βρίσκεται στη Νέα Αγχίαλο. Η θέση της επιβεβαιώθηκε από ανασκαφικές έρευνες, που έγιναν το 1907. Το τείχος, ισχυρό και καλοκτισμένο, κατά το ισόδομο σύστημα, αποκαλύφθηκε σε αρκετό μήκος το 1972 από συνεργεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και μπορεί να χρονολογηθεί στον 4ο π.Χ. αι. Ανασκαφική έρευνα απέδειξε ότι ο χαμηλός (29 μ.) κατάφυτος σήμερα χωματόλοφος («μαγούλα»), στα ανατολικά της Νέας Αγχιάλου, ήταν η ακρόπολη της Πυράσσου. Τα ευρήματα, λείψανα τοιχοποιίας επαλλήλων οικισμών και κυρίως κεραμικά σκεύη, ανήκουν στην κλασική, στη γεωμετρική, στη χαλκή, στη μεσοελλαδική και στη νεολιθική εποχή.

Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλίας - Ιωλκός (Παγασητικός Κόλπος)

Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλίας - Ιωλκός
(Παγασητικός Κόλπος)

Αρχαία πόλη της Θεσσαλίας στο βάθος του Παγασητικού κόλπου. Η περιοχή είχε κατοίκους από την εποχή του χαλκού. Αργότερα κατοικήθηκε από 'Ιωνες. Οι ανασκαφές έφεραν σε φως ερείπια μυκηναϊκού ανακτόρου του 1600 π.Χ. που είχε καταστραφεί το 1200 π.Χ. περίπου από πυρκαγιά.

Στους ιστορικούς χρόνους η Ιωλκός έχασε τη σημασία της, γιατί άρχισε να αναπτύσσεται το νέο λιμάνι των Παγασών. Στους ελληνιστικούς χρόνους ήταν λιμάνι της νέας πόλης Δημητριάδας. Στην Ιωλκό ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη η λατρεία της Αρτέμιδος και υπήρχε ναός της Ιωλκίας Αρτέμιδος.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2024 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Βόρεια Ελλάδα.