Λακωνία

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Λακωνία στην Πελοπόννησο

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Λακωνία - Πελοπόννησος Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στην Λακωνία
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Λακωνία, Πελοπόννησος
laconia peloponissos hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Λακωνία Πελοπόννησος
gythio hotels and apartments peloponissos greece monemvasia hotels and apartments peloponissos greece mani hotels and apartments peloponissos greece areopolis hotels and apartments peloponissos greece

Λακωνία - Αρχαιολογικοί Χώροι της Λακωνίας, Πελοπόννησος

Πληροφορίες σχετικά με τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Λακωνίας

Αρχαιολογικοί Χώροι Λακωνίας - Μυστράς, Η Βυζαντινή Πολιτεία

Αρχαιολογικοί Χώροι Λακωνίας - Μυστράς, Η Βυζαντινή Πολιτεία

Ακίνητη στο χρόνο, η νεκρή πολιτεία απλώνεται στην πλαγιά του απότομου παράξενου υψώματος με το κάστρο στη κορυφή του. Μόλις 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τη Σπάρτη o Μυστράς η "θεοφρούρητος χώρα του Μυζηθρά εξακολουθεί να ζει στην ιστορική μνήμη και στη συνείδηση των ανθρώπων.

Με τις οχυρώσεις και τις εκκλησίες του με τα παλάτια τα αρχοντικά και τα σπίτια του, με τους δρόμους και τις κρήνες του, προκαλεί καθημερινά το θαυμασμό σε χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για την εξέλιξη και τον πολιτισμό του Βυζαντίου.

Αρχαιολογικοί Χώροι Λακωνίας - Ο Βράχος της Μονεμβάσιας

Αρχαιολογικοί Χώροι Λακωνίας - Ο Βράχος της Μονεμβάσιας

Βυζαντινή και ενετική καστροπολιτεία, σκαρφαλωμένη στον αποκομμένο βράχο της προσφέρει απλόχερα την ομορφιά της στους χιλιάδες κάθε χρόνο επισκέπτες της. Από όποια πλευρά κι αν την προσεγγίσει κανείς. Από τότε για χίλια και περισσότερα χρόνια η Μονεμβασιά γνώρισε μέρες ακμής και δόξας, αλλά και πολιορκίες και κατοχές. Λίγες είναι οι πληροφορίες για τους πρώτους αιώνες της ζωής της. Η γεωγραφική της θέση πάντως την έκανε σημαντικό σταθμό στα ταξίδια της εποχής.

Αρχαιολογικοί Χώροι Λακωνίας - Αρχαίο Θέατρο της Σπάρτης

Αρχαιολογικοί Χώροι Λακωνίας - Αρχαίο Θέατρο της Σπάρτης

Στη Νοτιοδυτική πλευρά του λόφου της Ακρόπολης κάτω από το ιερό της Αθηνάς, βρίσκεται το Αρχαίο Θέατρο της Σπάρτης. Έχει μεσημβρινό προσανατολισμό, όπως συνήθως συμβαίνει στα αρχαία θέατρα, αλλά και λόγω του φυσικού αναγλύφου αποκλίνει ελαφρά προς το νότο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα, με εξωτερική διάμετρο 140μ. και φυσικό έδαφος, αλλά με τις εργασίες για τους αναλημματικούς τοίχους σχεδόν τριπλασιάστηκε ο διαθέσιμος χώρος. Η σημερινή μορφή του θεάτρου είναι της Ρωμαϊκής περιόδου και μάλιστα της τελευταίας μετασκευής του κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Θεοδοσίου.

Αρχαιολογικοί Χώροι Λακωνίας - Το Λεωνίδαιον

Αρχαιολογικοί Χώροι Λακωνίας - Το Λεωνίδαιον

Στη βόρεια πλευρά της σημερινής πόλης.Κενοτάφιο, που πιθανολογείται ότι ανήκει στον 5ο αιώνα π.Χ. Μικρό ναόμορφο οικοδόμημα με μήκος 12,50μ. και πλάτος 8,30μ. χτισμένο με μεγάλους πωρόλιθους και χωρισμένο σε δύο θαλάμους. Κατά την παράδοση σ' αυτό μεταφέρθηκαν και τάφηκαν τα οστά του Λεωνίδα. Βρισκόταν δυτικά από την αγορά, απέναντι από το θέατρο. Κάθε χρόνο οι Σπαρτιάτες τελούσαν εδώ αγώνες.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2020 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Limnos
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Πελοπόννησο.