Κορινθία

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Κορινθία στην Πελοπόννησο

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Κορινθία - Πελοπόννησος Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στην Κορινθία
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Κορινθία, Πελοπόννησος
korinthia peloponissos hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Κορινθία Πελοπόννησος
korinths hotels and apartments peloponissos greece loutraki hotels and apartments peloponissos greece kiato hotels and apartments peloponissos greece xylokastron hotels and apartments peloponissos greece

Κορινθία - Ιστορία της Κορινθίας, Πελοπόννησος

Πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία της Κορινθίας

Korinthia peloponissos hotels and apartments greece

Τα πρώτα σημάδια οίκησης κατά την προϊστορική εποχή τα βρίσκουμε στις περιοχές του Φενεού, της Στυμφαλίας, της Νεμέας, της λίμνης Βουλιαγμένης του Λουτρακίου, αλλά κυρίως στον οικισμό του Κοράκου, στην δυτική έξοδο της σημερινής πόλης της Κορίνθου. Οι ανασκαφές απέδειξαν ότι κατοικείτο ήδη από την 5η π.Χ. χιλιετία και γνώρισε μεγάλη άνθιση μέχρι τις αρχές της 2ης π.Χ. χιλιετίας, όταν διαπιστώνεται καταστροφή του.

Το 1900 π.Χ. η παραλιακή Κορινθία εποικίζεται από Ίωνες, ενώ η νότια (Φενεός, Στύμφηλος) από Αρκάδες. Το 1500 π.Χ. εμφανίζονται, σε όλη την Κορινθία, Αχαιοί και δημιουργούνται τα πρώτα μυκηναϊκά κέντρα. Το 1200 π.Χ. οι Δωριείς ή Ηρακλειδείς όπως είναι γνωστοί στην αρχαιότητα, εισέβαλλαν στην Πελοπόννησο.

Το 433 π.Χ., όμως, το υποβόσκον μίσος μεταξύ των δύο ελληνικών πόλεων και μια σειρά συγκρούσεων και αντεκδικήσεων μεταξύ των αποικιών τους, οδήγησε στον Β' Πελοποννησιακό Πόλεμο. Έτσι το 429 π.Χ. ο κορινθιακός στόλος απέτυχε να νικήσει τον αθηναϊκό σε ναυμαχία ΒΔ της Πάτρας, ενώ το 425 π.Χ. μεγάλη απόβαση του αθηναϊκού στρατού στην περιοχή της Σολυγείας οδήγησε σε ήττα των Κορινθίων, οι οποίοι όμως το επόμενο έτος κατάφεραν να αποσπάσουν τα Μέγαρα από τους Αθηναίους.

Το 146 π.Χ , οι Ρωμαίοι κυρίευσαν την πόλη της Κορίνθου και επιδόθηκαν στην υλοποίηση της απόφασης της Συγκλήτου, με υπερβολικό ζήλο. Έτσι, έσφαξαν όλους τους άνδρες, πούλησαν ως δούλους τις γυναίκες, τα παιδιά και τους απελεύθερους δούλους, λεηλάτησαν την πόλη και τέλος την πυρπόλησαν.

Κατά το τέλος της πρώτης χιλιετηρίδας μ.Χ., η Κόρινθος γνώρισε μεγάλη βιοτεχνική ακμή, γεγονός που της απέφερε μεγάλο πλούτο, ο οποίος έγινε η αφορμή για τη λεηλασία της από τους Νορμανδούς, κατά το έτος 1146.

Στις 14 Μαρτίου του 1821, στον Άγιο Γεώργιο της Ζάχολης έγινε πανηγυρική δοξολογία και υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης, με τα χαρακτηριστικά σύμβολα της Φιλικής Εταιρίας. Τελικώς, μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, τον Οκτώβριο του 1827, η στρατιά του Ιμπραήμ διαλύθηκε και η Πελοπόννησος, μαζί και η Κορινθία, απελευθερώθηκαν οριστικά και απετέλεσαν τον πυρήνα του πρώτου ελληνικού κράτους, του οποίου η απόλυτη ανεξαρτησία αναγνωρίστηκε, επίσημα, στις 22 Ιανουαρίου του 1830, με το πρωτόκολλο του Λονδίνου.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2020 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Limnos
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Πελοπόννησο.