Λασίθι

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Λασίθι στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Λασίθι - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές του Λασιθίου
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Λασίθι Κρήτης
lassithi hotels and apartments crete island greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Λασίθι Κρήτης
agios nikolaos hotels and apartments crete island greece elounda hotels and apartments crete island greece ierapetra hotels and apartments crete island greece vai palm hotels and apartments crete island greece

Λασίθι - Γενικές Πληροφορίες για το Λασίθι Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με το Λασίθι Κρήτης

Lassithi prefecture crete island hotels and apartments greece

Ο Νομός Λασιθίου είναι ο ανατολικότερος νομός της Κρήτης. Στις τρεις πλευρές του το Λασίθι βρέχεται από θάλασσα, το Κρητικό Πέλαγος από τα βόρεια, το Ικάριο ανατολικά και το Λιβυκό στα νότια. Δυτικά του είναι ο Νομός Ηρακλείου με φυσικό σύνορο την οροσειρά Δίκτυ. Το Λασίθι διαιρείται σε 8 Δήμους: του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας, της Σητείας, της Νεάπολης, του Οροπεδίου Λασιθίου, του Μακρύ Γυαλού, της Λεύκης και του Ιτάνου.

Για την καταγωγή του ονόματος του νομού υπάρχουν αρκετές εκδοχές. Οι πιθανότερες είναι δύο. Η πρώτη εκδοχή υποστηρίζεται από τον Paul Favre και αναφέρεται στην πόλη της Σητείας καθώς οι πρώην κατακτητές βενετσιάνοι την έγραφαν La Sitti. Η δεύτερη εκδοχή αναφέρεται στην αρχαία ελληνική λέξη «λάσιος» που σημαίνει κατάφυτος τόπος. Πρωτεύουσα του Νομού είναι ο Άγιος Νικόλαος.

Lassithi prefecture crete island hotels and apartments greece

Το κλίμα του Νομού είναι ήπιο και γλυκό, καθαρά μεσογειακό, χωρίς απότομες εποχιακές μεταπτώσεις. Οι ευνοϊκές αυτές κλιματολογικές συνθήκες εξασφαλίζουν στο νομό αυτάρκεια σε γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα και κηπευτικά εκλεκτά σε ποιότητα και γεύση. Εκτός από τις παραδοσιακές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητες που κάποτε ήταν οι κύριες ασχολίες των κατοίκων, σήμερα το εμπόριο και κυρίως ο τουρισμός συνεισφέρουν πολλά στην οικονομία του τόπου. Η περιοχή προσελκύει μεγάλο αριθμό παραθεριστών, και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο Έλληνες, όσο και πολλούς ξένους, κυρίως Ευρωπαίους τουρίστες.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2024 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη