Λασίθι

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Λασίθι στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Λασίθι - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές του Λασιθίου
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Λασίθι Κρήτης
lassithi hotels and apartments crete island greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Λασίθι Κρήτης
agios nikolaos hotels and apartments crete island greece elounda hotels and apartments crete island greece ierapetra hotels and apartments crete island greece vai palm hotels and apartments crete island greece

Λασίθι - Μουσεία στο Λασίθι Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με τα Μουσεία του Λασιθίου

Μουσεία Λασιθίου - Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου

Μουσεία Λασιθίου - Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου

Το απόκτημα που στολίζει τον Άγιο Νικόλαο είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι το δεύτερο σε σπουδαιότητα και μέγεθος Μουσείο της Κρήτης, μετά του Ηρακλείου, και ιδρύθηκε το 1970. Πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα, που προέρχονται από την ανατολική Κρήτη, εκτίθενται στις 8 αίθουσες του Μουσείου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 68 και τα ευρήματά του καλύπτουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που απλώνεται από τη νεολιθική εποχή ως το τέλος της ελληνορωμαϊκής περιόδου. Η πιο μεγάλη και ίσως η πιο σημαντική συλλογή του Μουσείου είναι αυτή που προέρχεται από τη "νεκρόπολη" της Αγίας Φωτιάς, κοντά στη Σητεία. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεγάλη "πυξίδα", που προέρχεται από τον ίδιο χώρο. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ένα ιδιότυπο είδωλο από ασβεστόλιθο από το Σπήλαιο Πελεκητών της Ζάκρου, όπως και το ανθρωπόμορφο σπονδικό αγγείο, γνωστό σαν "η θεά της Μύρτου", που προέρχεται από τον Μύρτο.

Στο μουσείο υπάρχουν δείγματα χρυσών γυναικείων κοσμημάτων προανακτορικής και μινωικής περιόδου. Εδώ επίσης θα δείτε ένα σπάνιο παράδειγμα παιδικής ταφής σε πιθάρι, που μεταφέρθηκε όπως ακριβώς βρέθηκε στο νεκροταφείο Κρυών. Μοναδικό επίσης είναι το ανθρώπινο κρανίο με χρυσό στεφάνι σε σχήμα φύλλων ελιάς, που βρέθηκε κολλημένο επάνω του, μαζί με ρωμαϊκό νόμισμα.

Μουσεία Λασιθίου - Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας

Μουσεία Λασιθίου - Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1984, εκατό χρόνια μετά τις πρώτες επίσημες ανασκαφές στην περιοχή από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή. Μεγαλύτερο και πλουσιότερο σύνολο θεωρείται αυτό του ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου με πολυάριθμα και σπουδαία ευρήματα, ορισμένα από τα οποία αποτελούν αριστουργήματα της μινωικής τέχνης. Πιο διάσημο αντικείμενο του Μουσείου θεωρείται το χρυσελεφάντινο αγαλματίδιο από τη μινωική πόλη του Παλαικάστρου.

Ο εκθεσιακός χώρος χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα τα ευρήματα καλύπτουν μια περίοδο 4.000 περίπου χρόνων, από την Ύστερη Νεολιθική έως την Ύστερη Ρωμαϊκή Περίοδο και παρουσιάζονται κυρίως σε ανασκαφικά σύνολα κατά περιοχές. Στη δεύτερη ενότητα εκτίθενται τα ευρήματα από το ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου και την περιοχή του: γιγάντια πιθάρια, πλήθος διακοσμημένων αγγείων και σκευών, ένας πίθος με έγχρωμη διακόσμηση, κομψοτεχνήματα μικροτεχνίας. Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζονται ευρήματα που προέρχονται κυρίως, από ταφικά σύνολα της γεωμετρικής και αρχαϊκής Σητείας. Εντυπωσιακά είναι τα σύνολα των ευρημάτων Ελληνιστικών και Ελληνορωμαϊκών Χρόνων στην τέταρτη ενότητα από τον Ξηρόκαμπο, τη Ζήρο, τον Τρυπητό, την έπαυλη του Μακρύ Γιαλού, το Κουφονήσι κλπ.

Μουσεία Λασιθίου - Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Νικολάου

Μουσεία Λασιθίου - Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Νικολάου

Το Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Νικολάου ιδρύθηκε το 1978 από την Πολιτιστική Εταιρία Ανατολικής Κρήτης (Π.Ε.Α.Κ.) και όλο το πλούσιο αρχικό υλικό προέρχεται από ευγενική δωρεά της Περιηγητικής Λέσχης Αγίου Νικολαόυ. Έκτοτε η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούρια αντικείμενα.

Το Μουσείο φιλοξενεί πλούσια και θαυμάσια συλλογή από εκατοντάδες αυθεντικά δείγματα κρητικής λαϊκής τέχνης και κυρίως υφαντά και κεντήματα, όπου ορισμένα απ' αυτά είναι μοναδικά. Διαθέτει επίσης μια καλή συλλογή Βυζαντινών εικόνων, μια άρτια, σειρά ξυλόγλυπτων μικροαντικειμένων, κρητικές στολές, αντικείμενα νοικοκυριού και χειροτεχνίας, καθώς χειρόγραφα βιβλία και άλλα έγγραφα παλιά.

Φιλοξενεί επίσης δύο επώνυμες συλλογές (αξιομίμητες δωρεές προς το Μουσείο) α) Τα όπλα του στρατηγού Ιωάννου Αλεξάκη και β) μια συλλογή τσεβρέδων, κεντημάτων και κρητικών πετσετών της Κας Χρυσούλας Ξανθουδίδου-Κουνδούρου.

Μουσεία Λασιθίου - Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης

Μουσεία Λασιθίου - Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης

Στη νότια άκρη της πλατείας της Νεάπολης βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο της Πολιτιστικής και Λαο¬γραφικής Εταιρείας Απάνω Μεραμπέλου (ΠΛ.Ε.Α.Μ.). στον α' όροφο ενός εξαιρετικού Μπάουχαουζ κτιρίου. Ένα μουσείο που φιλοξενεί στις αίθουσες του όλο τον πολιτισμό και την ιστορία του Μεραμπέλου. Στο κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου, σε μια κατάλληλα ανακαινισμένη αίθουσα, λειτουργεί η αρχαιολογική συλλογή Νεάπολης. Αποτελείται από ευρήματα της Δρήρου και της ευρύτερης περιοχής.

Μουσεία Λασιθίου - Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράπετρας

Το Μουσείο ιδρύθηκε στα τέλη του περασμένου αιώνα κάτω μάλιστα από τουρκική κατοχή και γι’ αυτό το λόγο άλλαζε συχνά στέγη. Σήμερα στεγάζεται στην Εμπορική Οθωμανική Σχολή, το κτήριο της οποίας έχει κηρυχθεί διατηρητέο και έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Στις συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνονται: 1)Μινωική τέχνη: γραπτές μινωικές σαρκοφάγοι, λυχνάρια, υστερομινωικά ΙΙΙ αγγεία (1400-1200 π.Χ.), κυρίως ψευδόστομοι αμφορείς και κρατήρες, 2) Γεωμετρική τέχνη: ειδώλια, αγγεία του 9ου-8ου αιώνας π.Χ., 3)Αρχαϊκή τέχνη: κυρίως ειδώλια και ανάγλυφα πλακίδια του 7ου-6ου αιώνα π.Χ., 4)Κλασική και Ελληνιστική Τέχνη: αγγεία και ειδώλια του 5ου-1ου αιώνας π.Χ. και 5) Ελληνορωμαϊκή τέχνη: αγγεία και ειδώλια του 1ου π.Χ. - 4ου μ.Χ. αιώνα, γλυπτά και αγάλματα ρωμαϊκών χρόνων, επιγραφές επιτύμβιες και αναθηματικές, ελληνορωμαϊκών χρόνων.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2020 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Limnos
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη