Ηράκλειο

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Ηράκλειο στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Ηράκλειο - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Ηράκλειο Κρήτης
heraklion prefecuture crete island hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Ηράκλειο Κρήτης
heraklion city hotels and apartments crete island greece hersonissos hotels and apartments crete island greece knossos hotels and apartments crete island greece matala hotels and apartments crete island greece

Ηράκλειο - Γενικές Πληροφορίες για το Ηράκλειο Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με το Ηράκλειο Κρήτης

heraklion prefecuture crete island hotels and apartments greece

Ο νομός Ηρακλείου βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Κρήτης, καταλαμβάνοντας μία έκταση 2.640 τ.χ. στην οποία κατοικούν περισσότεροι από 300.00 μόνιμοι κάτοικοι. Ο νομός έχει πρωτεύουσα του το Ηράκλειο και υποδιαιρείται σε 7 επαρχίες, της Βιάννου, του Καινουργίου, του Μονοφατσίου, του Μαλεβιζίου, του Τεμένους, της Πυργιωτίσσης και της Πεδιάδος.

Η ιστορία του νομού ξεκινά από τους Νεολιθικούς χρόνους. Τα μνημεία που έχουν βρεθεί στην περιοχή φανερώνουν το πλούσιο παρελθόν της μινωικής, της βυζαντιvής και της ενετικής περιόδου. Αυτό το παρελθόν σε συνδυασμό με την οικονομική άνθιση, την τουριστική ανάπτυξη και την εξέλιξη της σύγχρονης εποχής, δείχνουν ότι ο νομός Ηρακλείου αποτελεί τον πυρήνα του νησιού τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και από ιστορικής άποψης.

heraklion prefecuture crete island hotels and apartments greece

Το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού και οι υπόλοιπες περιοχές που απέδειξαν την ύπαρξη του μεγαλύτερου πολιτισμού της Κρήτης, όπως η Φαιστός, τα Μάλια, η Γόρτυνα, χιλιόμετρα κατάξανθης παραλίας και καταγάλανης θάλασσας στις βόρειες και τις νότιες ακτές του νησιού, ιστορικά μνημεία σε ολόκληρη την περιφέρεια του νομού, κέντρα διασκέδασης, αλλά και κέντρα ηρεμίας, συνθέτουν την πολύπλοκη εικόνα του νομού Ηρακλείου.

Το Ηράκλειο είναι μία όμορφη, ζωντανή και σύγχρονη πόλη. Προσφέρει κάθε είδους διευκόλυνση και ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Ο επισκέπτης δεν φεύγει ποτέ απογοητευμένος, γιατί στο Ηράκλειο μπορεί να συνδυάσει διακοπές, διασκέδαση και αξιοθέατα με έναν απόλυτα αρμονικό τρόπο.

Μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, υπάρχουν πολλά σημεία και κτίρια, που δίνουν το στίγμα άλλων εποχών, που πέρασαν από την Κρήτη, όπως είναι το ενετικό κτίριο της Λότζια, όπου σήμερα εδρεύει το Δημαρχείο Ηρακλείου, η κρήνη Μοροζίνι, γνωστή και ως Λιοντάρια, το ενετικό λιμάνι με το επιβλητικό φρούριο του Κούλε, οι ναοί του Αγίου Μηνά και του Αγίου Τίτου, αλλά και ο τάφος του γνωστού κρητικού συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2024 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη