Ηράκλειο

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Ηράκλειο στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Ηράκλειο - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Ηράκλειο Κρήτης
heraklion prefecuture crete island hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Ηράκλειο Κρήτης
heraklion city hotels and apartments crete island greece hersonissos hotels and apartments crete island greece knossos hotels and apartments crete island greece matala hotels and apartments crete island greece

Ηράκλειο - Μουσεία στο Ηράκλειο Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με τα Μουσεία του Ηρακλείου Κρήτης

Μουσεία Ηρακλείου - Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Μουσεία Ηρακλείου - Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ελευθερίας και περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή μνημείων του αρχαίου Κρητικού Πολιτισμού, που έφεραν στο φως οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Από άποψη περιεχομένου θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα Αρχαιολογικά Μουσεία του κόσμου, ενώ θεωρείται το δεύτερο σε σπουδαιότητα μετά το Μουσείο της Ελλάδας στην Αθήνα.

Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Κυρίαρχη θέση, όμως, στις συλλογές του κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης, την οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει σε όλη της την εξέλιξη. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο δίκαια θεωρείται το κατ' εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού. Ανάμεσα στα σημαντικότερα ευρήματα του μουσείου είναι ο Δίσκος της Φαιστού και το περίφημο χρυσό περιδέραιο των μελισσών από την νεκρόπολη των Μαλίων.

Μουσεία Ηρακλείου - Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Μουσεία Ηρακλείου - Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Ηρακλείου και στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο ιδιοκτησίας των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1953 από την Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Τα εκθέματα του μουσείου είναι ιστορικής, θρησκευτικής και εθνολογικής σημασίας καθώς και χαρακτηριστικά έργα λαϊκής Κρητικής τέχνης. Το Μουσείο περιλαμβάνει πέντε συλλογές εκθεμάτων, την Βυζαντινή – Μεσαιωνική Συλλογή, την Ιστορική Συλλογή, τη Λαογραφική Συλλογή, την αίθουσα Νίκου Καζαντζάκη και την αίθουσα Τσουδερού.

Μουσεία Ηρακλείου - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μουσεία Ηρακλείου - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική ευκαιρία πολύπλευρης γνωριμίας με το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης και τις ιδιαιτερότητές του, έτσι όπως αναδεικνύεται μέσα στον οικολογικά και πολιτιστικά πολύπλοκο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους 800 περίπου τετ. μέτρων, με ρεαλιστικές αναπαραστάσεις οικοτόπων, συλλογές διαφόρων φυτών και ζώων και άφθονο φωτογραφικό υλικό, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με το φυσικό πλούτο της Κρήτης και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Μουσεία Ηρακλείου - Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας

Μουσεία Ηρακλείου - Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας

Το Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας απέχει 2 χλμ. από το μινωικό παλάτι της Φαιστού και βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Βώροι. Η έκθεση εγκαινιάστηκε το 1988 και βραβεύθηκε το 1992 από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η έκθεση, που ακολουθεί το μουσειολογικό πρότυπο του G.H. RIVIERE, περιέχει αντικείμενα του παραδοσιακού βίου από όλη την Κρήτη. Διαιρείται σε 7 τομείς με τα εξής περιεχόμενα: Διατροφή, Αρχιτεκτονική, Υφαντική, Παραγωγή, Μετακίνηση, Ήθη και Έθιμα, Κοινωνική Οργάνωση. Στο Μουσείο λειτουργεί Ερευνητικό Κέντρο του Κρητικού οικοσυστήματος που μελετά τις ανθρώπινες παραδοσιακές διεργασίες από το Μεσαίωνα έως σήμερα, μέσα από τις ιστορικές και κοινωνικές εξελίξεις της Κρήτης, την πολιτική ιστορία της ευρύτερης περιοχής και το γεωφυσικό περιβάλλον της Μεγαλονήσου. Έως σήμερα έχουν εκδοθεί 14 τόμοι με θέματα που αφορούν στην αρχιτεκτονική, στις παραδοσιακές τέχνες, στην οικονομία κ.λ.π.

Μουσεία Ηρακλείου - Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Μουσεία Ηρακλείου - Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, αποδίδει τιμή στο σπουδαίο άνθρωπο του πνεύματος, το συγγραφέα, στοχαστή, φιλόσοφο, πολιτικό, ταξιδευτή, Νίκο Καζαντζάκη.

Το Μουσείο, που αποτελείται από ένα σύνολο κτιρίων, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του ιστορικού χωριού Βαρβάροι, σημερινή Μυρτιά. Η έκθεση του Μουσείου στεγάζεται σε χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε εκεί όπου βρισκόταν το πατρικό σπίτι της οικογένειας Ανεμογιάννη, οικογένειας συγγενικής με τον καπετάν Μιχάλη, τον πατέρα του Νίκου Καζαντζάκη.

Στο Μουσείο βρίσκονται χειρόγραφα και σημειώσεις του συγγραφέα, δείγματα αλληλογραφίας με μεγάλους στοχαστές, πολιτικούς και λογοτέχνες της εποχής του, πρώτες εκδόσεις των έργων του στα ελληνικά και σ' άλλες γλώσσες, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αναμνηστικά από τα ταξίδια του, προσωπικά αντικείμενα, μακέτες, κοστούμια και υλικό από θεατρικές παραστάσεις έργων του, εδώ και στο εξωτερικό, πορτραίτα και γλυπτά με τη μορφή του, δεκάδες ξενόγλωσσες εκδόσεις έργων του -κυριολεκτικά απ' όλον τον κόσμο - όλα κειμήλια, που ζωντανεύουν τη μνήμη και προβάλλουν το έργο και την προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη.

Μουσεία Ηρακλείου - Μουσείο Κρητικής Ιστορίας και Παράδοσης

Μουσεία Ηρακλείου - Μουσείο Κρητικής Ιστορίας και Παράδοσης

Σε ένα μεγάλο στεγασμένο χώρο, 3 χλμ. από τις Αρχάνες με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο, ο Μιχάλης Ν. Ψαλτάκης, εκθέτει αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν την Κρητική Ιστορία και Παράδοση από τον 9ο αιώνα μέχρι σήμερα και τα οποία συγκέντρωσε από διάφορα χωριά της Κρήτης. Στο πλούσιο λαογραφικό και ιστορικό υλικό των τελευταίων δύο αιώνων, σημαντική θέση κατέχει και η συλλογή από πολεμικά αντικείμενα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τζιπ, τανκς, αυτοκίνητα των Γερμανών καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα του Γερμανού στρατηγού Κράιπε.

Το μουσείο αποτελείται από πέντε αίθουσες στις οποίες φιλοξενούνται επίσης παραδοσιακά εκθέματα όπως αργαλειοί, πατητήρια παραγωγής κρασιού, μηχανήματα παραγωγής λαδιού ενώ στον εξωτερικό χώρο αξίζει να προσέξετε τους ανεμόμυλους για άντληση νερού, τους νερόμυλους για άλεση σιταριού κ.ά.

Μουσεία Ηρακλείου - Mουσείο Αγροτικής Ιστορίας και Λαϊκής Τέχνης

Μουσεία Ηρακλείου - Mουσείο Αγροτικής Ιστορίας και Λαϊκής Τέχνης

Το μουσείο Αγροτικής Ιστορίας και Λαϊκής Τέχνης αποτελεί ένα επιπλέον κομμάτι στο πολιτισμικό ψηφιδωτό του ΑΡΟΛΙΘΟΥ. Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται αποτελούν πολύτιμα στοιχεία του Κρητικού πολιτισμού και παρουσιάζονται στο κοινό προκειμένου να επιτευχθεί η πνευματική και ιστορική κατάρτιση του. Επίσης το μουσείο συντελεί στην αναγνώρισή της πολιτισμικής ταυτότητας των Κρητών που διακρίνεται από άλλους λαούς.

Το μουσείο συνολικά αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά μέρη τα οποία παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές της αγροτικής ζωής των Κρητών. Στο πρώτο μέρος οι διακοσμημένες βιτρίνες εκθέτουν έργα κρητικής χειροτεχνίας όπως κεντητά, υφαντά, κοσμήματα κ.α. Στο δεύτερο μέρος ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει βασικά χαρακτηριστικά του κρητικού σπιτιού όπως την κρεβατοκάμαρα με τα πλουμιστά στολίδια, το κρητικό σαλόνι κ.α. Στο τρίτο μέρος εκθέτονται τα αγροτικά επαγγέλματα όπως ο σαμαράς, ο γεωργός, ο σιδεράς κ.α. Το τέταρτο και τελευταίο μέρος αποτελείται από εξωτερικά κτίσματα τα οποία σχετίζονται με αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2021 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη