Φθιώτιδα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Φθιώτιδα στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Φθιώτιδα - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Φθιώτιδας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Φθιώτιδα Κεντρική Ελλάδα
Fthiotida central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Φθιώτιδα Κεντρική Ελλάδα
Makrakomi Fthiotida hotels and apartments central greece Thermopiles Fthiotida hotels and apartments central greece Pavliani Fthiotida hotels and apartments central greece Stilida Fthiotida hotels and apartments central greece

Φθιώτιδα - Παραλίες στην Φθιώτιδα, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με τα Παραλίες στην Φθιώτιδα

Παραλίες Φθιώτιδας, Κεντρική Ελλάδα

Πανέμορφες παραλίες για όλα τα γούστα και για κάθε διάθεση βρίσκονται στην πλευρά του νομού Φθιώτιδας, που βρέχεται από τα νερά του Β. Ευβοϊκού και του Μαλιακού κόλπου. Ακρογιαλιές με άμμο ή βότσαλα, απάνεμοι κολπίσκοι και γραφικά λιμανάκια, υπόσχονται στους ταξιδευτές τη γαλήνη που προσφέρει η θέα της θάλασσας, απολαυστικό κολύμπι στα διάφανα νερά της, φρέσκο ψάρι και ευκαιρίες για ψάρεμα στις αμμουδερές αλλά και στις βραχώδεις ακτές. Μετά τη Λάρυμνα συναντάμε το χωριό Προσκυνάς και κοντά του μια πολύ ωραία, πευκόφυτη παραλία. Η κωμόπολη Μαλεσίνα απέχει λίγα χιλιόμετρα από την εθνική οδό, έχει θέα στο Β. Ευβοίκό Μαλεσίνα -παραλία και όμορφες παραλίες.

Παραλίες Φθιώτιδας, Κεντρική Ελλάδα

Σε μικρή και πάλι απόσταση, σ' έναν απάνεμο όρμο, βρίσκεται το γνωστό τουριστικό θέρετρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ο Θεολόγος, κτισμένος στη θέση του λιμανιού της αρχαίας πόλης των Αλών (επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος), έχει θαυμάσιες παραλίες, ταβέρνες με άφθονο και φρέσκο ψάρι και καλή τουριστική υποδομή. Ακολουθώντας πάντα την εθνική οδό, βρίσκουμε την Αταλάντη και απέναντι, στα ήσυχα νερά του Οπούντιου κόλπου, το ιστορικό τρίκορφο νησί Αταλαντονήσι. Στην παραλία της, τη Σκάλα Αταλάντης , οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την καθαρή θάλασσα του Β. Ευβοίκού και φρεσκότατα ψάρια. Το φρέσκο ψάρι, όμως, αποτελεί παράδοση στις παραλιακές ταβέρνες που διαθέτει το όμορφο ψαροχώρι Λιβανάτες. Η παραλία του, με ψιλή άμμο και ρηχά νερά, απλώνεται σε όλο το μήκος του χωριού.

Παραλίες Φθιώτιδας, Κεντρική Ελλάδα

Όμως, θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφθείτε και τον αρχαιολογικό χώρο του Κύνου. Λίγο πιο κάτω και σε μήκος ενός χιλιομέτρου απλώνεται η απάνεμη και πεντακάθαρη, με άμμο και βότσαλα, παραλία του Ασπρονερίου. Μετά από λίγο και αφού απολαύσουμε τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, φθάνουμε στο πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο Καμένα Βούρλα, που θεωρείται το σημαντικότερο της κεντρικής Ελλάδας. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του Μαλιακού κόλπου, ακριβώς κάτω από το καταπράσινο βουνό Κνημίς. Τα Καμένα Βούρλα συνδυάζουν θάλασσα, βουνό, ιαματικές πηγές και εύκολη πρόσβαση σε κοντινές παραλίες και νησάκια (π.χ. στις υπέροχες αμμουδιές της Β. Εύβοιας, στα Λιχαδονήσια ή στο νησάκι Στρογγυλή). Εδώ μπορεί κανείς να γευθεί ολόφρεσκα ψάρια και στερεοελλαδίτικες λιχουδιές, ενώ για όσους επιθυμούν κοσμοπολίτικες διακοπές, η νυχτερινή διασκέδαση είναι καλά οργανωμένη. Η περιοχή διαθέτει άρτια οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες (ακόμα και για συνεδριακό τουρισμό) και παρέχει δυνατότητες εκδρομών.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2023 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.