Φθιώτιδα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Φθιώτιδα στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Φθιώτιδα - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Φθιώτιδας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Φθιώτιδα Κεντρική Ελλάδα
Fthiotida central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Φθιώτιδα Κεντρική Ελλάδα
Makrakomi Fthiotida hotels and apartments central greece Thermopiles Fthiotida hotels and apartments central greece Pavliani Fthiotida hotels and apartments central greece Stilida Fthiotida hotels and apartments central greece

Φθιώτιδα - Πόλεις & Χωριά στην Φθιώτιδα, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με τις Πόλεις & Χωριά στην Φθιώτιδα

Φθιώτιδα - Αγία Παρασκευή

Φθιώτιδα - Αγία Παρασκευή

Το χωριό Αγία Παρασκευή βρίσκεται στην πεδιάδα του βοιωτικού Κηφισού, ανάμεσα στον ανατολικό Παρνασσό και το βουνό Καλλίδρομο. Ανήκει στο Δήμο Κάτω Τιθορέας, μαζί με άλλα 4 χωριά. Η επαρχία στην οποία ανήκει είναι η Λοκρίδα, με πρωτεύουσα την Αταλάντη, γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται η ονομασία Αγία Παρασκευή Λοκρίδας, για να γίνει πλήρης προσδιορισμός. Το χωριό αυτό είναι ουσιαστικά το τελευταίο που βρίσκεται επί Φθιωτικού εδάφους, μιας και βρίσκεται στα «όρια» της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία. Στην Αγία Παρασκευή κατοικούν 251 άτομα, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έχει μικρή έκταση, και οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Το περιβάλλον και η φύση στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής συναρπάζουν ίσως και τον πιο ενθουσιώδη ταξιδευτή, αφού συνδυάζεται η λιτότητα και η απλότητα της βλάστησης με την μεγαλοεπιβλητική παρουσία του όρους του Παρνασσού, από οποιοδήποτε σημείο. Στο έπακρον εκμεταλλεύονται όσοι αγαπούν τη φύση και τις βόλτες όλα τα μονοπάτια που εκτείνονται σε όλο τον κάμπο και τους κρυφούς χωματόδρομους που συνδέουν τα χωριά και, αν μη τι άλλο, αποκαλύπτουν τις απλές ομορφιές της φύσης, που προκαλούν έκπληξη σε όποιον τις προσέξει.

Φθιώτιδα - Δάφνη Φθιώτιδας

Φθιώτιδα - Δάφνη Φθιώτιδας

Η Δάφνη Φθιώτιδας είναι ένα από τα 15 χωριά που αποτελούν τον Δήμο Υπάτης. Είναι ένα ορεινό χωριό χτισμένο στους πρόποδες των Βαρδουσίων, νοτιοδυτικά της Λαμίας, σε υψόμετρο 1.120 μέτρων περίπου. Απέχει 60 χιλ. από τη Λαμία και 260 χιλ. από την Αθήνα. Βρίσκεται στα σύνορα των νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας. Είναι το πιο απομακρυσμένο και απομονωμένο χωριό του Δήμου Υπάτης. Η εκκλησία του χωριού στην κεντρική πλατεία είναι αυτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ξεχωριστή για το πέτρινο καμπαναριό της. Γιορτάζει στις 29 Ιουνίου οπότε γίνεται και πανηγύρι. Σε μικρή ή μεγάλη απόσταση από το χωριό βρίσκονται τα ξωκλήσια της Παναγίας (γίνεται μεγάλο πανηγύρι στις 15 Αυγούστου), του Προφήτη Ηλία, της Αγίας Παρασκευής, του Άγιου Δημήτριου και του Άγιου Κωνσταντίνου στα Χριάνια. Όλα είναι χτισμένα σε ειδυλλιακή θέση με απεριόριστη θέα.

Φθιώτιδα - Καλαπόδι

Φθιώτιδα - Καλαπόδι

Το Καλαπόδι βρίσκεται 156 χμ. βορειοδυτικά της Αθήνας και ανήκει στο Δήμο Αταλάντης.Ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων ανέρχεται σε 500.Το Καλαπόδι είναι ένα όμορφο χωριό της Φθιώτιδας. Βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί από Λειβαδιά και Ελάτεια προς Αταλάντη. Ανήκει διοικητικά στην επαρχία Λοκρίδας και με την εφαρμογή του Σχεδίου συνένωσης Δήμων και Κοινοτήτων "Καποδίστριας", αποτελεί πλέον Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αταλάντης. Το χωριό έχει περί τους 500 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι γεωργοί, ασχολούμενοι κυρίως με την καλλιέργεια δημητριακών, βαμβακιού και καπνού. Το χωριό διαθέτει πλούσια αρχαία και νεότερη ιστορία και έχει διαρκή παρουσία από την προϊστορική εποχή έως σήμερα. Ο επισκέπτης θα βρεί φιλόξενους ανθρώπους να τον περιμένουν, μπορεί να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο (Ναός Απόλλωνα και Αρτέμιδος) και να διασκεδάσει στις ταβέρνες και τις καφετέριες του χωριού. Το κλίμα του χωριού είναι πολύ καλό λόγω της γειτνίασης τόσο με τον Παρνασσό όσο και με τις ωραίες και πεντακάθαρες παραλίες του Ευβοϊκού κόλπου.

Φθιώτιδα - Μακρακώμη

Φθιώτιδα - Μακρακώμη

Η Μακρακώμη είναι κωμόπολη , έδρα ομώνυμου Δήμου, της επαρχίας Φθιώτιδας, του Νομού Φθιώτιδας. Ο καταγεγραμμένος αριθμός κατοίκων ήταν 2.374 κάτοικοι (1981), 2.717 κάτοικοι (1991)ενώ σήμερα ο πληθυσμός των μονίμων κατοίκων ανέρχεται περίπου σε 3.200 κατοίκους. Βρίσκεται χτισμένη περίπου 31 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας, κοντά στον ποταμό Σπερχειό σε υψόμετρο περίπου 250 μέτρων στη θέση πιθανόν της αρχαίας πολίχνης Μακρά Κώμη.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2024 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.