Φθιώτιδα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Φθιώτιδα στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Φθιώτιδα - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Φθιώτιδας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Φθιώτιδα Κεντρική Ελλάδα
Fthiotida central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Φθιώτιδα Κεντρική Ελλάδα
Makrakomi Fthiotida hotels and apartments central greece Thermopiles Fthiotida hotels and apartments central greece Pavliani Fthiotida hotels and apartments central greece Stilida Fthiotida hotels and apartments central greece

Φθιώτιδα - Μουσεία στην Φθιώτιδα, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με τα Μουσεία στην Φθιώτιδα

Μουσεία Φθιώτιδας - Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας

Μουσεία Φθιώτιδας - Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας

Ένα από τα αρτιότερα αρχαιολογικά Μουσεία μας, θεωρείται αυτό της Λαμίας. Αναπτύσσονται τα εκθέματα του, κυρίως σε δύο μεγάλες αίθουσες, στο δεύτερο όροφο του "Οθωνικού στρατώνα", επάνω στην Ακρολαμία και περιλαμβάνει όσα αρχαιολογικά ευρήματα έφεραν στο φως ανασκαφές ή εκσκαφές στην περιοχή της Φθιώτιδας και αρχίζουν από την 8η π.Χ. χιλιετία. Τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε ειδικές προθήκες, κατά αρχαιολογική σειρά, αλλά και κατά χρήση, οικιακή, επαγγελματική, πολεμική. Σε ειδικούς περίοπτους χώρους είναι τοποθετημένοι κατατοπιστικοί χρονολογικοί πίνακες περιόδων, ενώ σε κάθε προθήκη είναι αναρτημένες πινακίδες, που δηλώνουν την χρονολογική περίοδο στην οποία ανήκουν τα εκτιθέμενα σ' αυτήν.

Μουσεία Φθιώτιδας - Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας

Μουσεία Φθιώτιδας - Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας

Το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας είναι νομικό πρόσωπο του Δήμου και ιδρύθηκε το 1984. Έχει στόχο την ανεύρεση, διάσωση και διατήρηση κάθε είδους λαογραφικού υλικού που υπάρχει στη Λαμία και στην περιοχή Φθιώτιδας καθώς και τη διαφύλαξη και διάδοση της παράδοσης και των εθίμων, που αναφέρονται στον ποιμενικό, αγροτικό και οικογενειακό βίο της περιοχής. Διαθέτει μία αρκετά πλούσια συλλογή από τοπικές φορεσιές, υφαντά, κεντήματα, σκεύη, είδη καθημερινής χρήσης, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, προσφορά του Συλλόγου Γυναικών Λαμίας.

Μουσεία Φθιώτιδας - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μουσεία Φθιώτιδας - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στα βόρεια της Οίτης, με πανοραμική θέα προς τον κάμπο του Σπερχειού, στη χώρα των Αινιάνων με πρωτεύουσα την Υπάτη, σε υψόμετρο 800 μέτρων είναι κτισμένη η Ιερά Μονή Αγάθωνος. Η Μονή, μία κιβωτός της φύσης, έχει να παρουσιάσει αξιόλογες θρησκευτικές και οικολογικές δραστηριότητες και στο κτιριακό της συγκρότημα υπάρχει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που περιλαμβάνει, 1. Βοτανικό Κήπο με αντιπροσωπευτικό αριθμό φυτικών ειδών της Οίτης που μεταφέρθηκαν και φυτεύτηκαν στον περίβολο του Μουσείου. 2. Μουσείο του Εθνικού Δρυμού. Το γενικό μέρος του Μουσείου, όπου παρουσιάζονται πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν τη διατήρηση και προστασία της φυσικής κληρονομιάς, παγκόσμια αλλά και στον ελλαδικό χώρο. Το Ειδικό Μέρος του Μουσείου είναι εμπλουτισμένο με εκθέματα της χλωρίδας και της πανίδας της Οίτης και παρέχει πληροφορίες που σχετίζονται με τη γεωλογία, παλαιοντολογία, κλιματολογία, εδαφολογία και οικολογία της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Οίτης.

Μουσεία Φθιώτιδας - Ιστορικό Αρχείο Φθιώτιδας

Ιδρύθηκε το 1973 με Βασιλικό Διάταγμα, είναι περιφερειακή υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους και υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Περιέχει αξιόλογες αρχειακές μονάδες, χειρόγραφες και έντυπες, όπως "Δικαστικά Αρχεία" (1836-1912), "Πρακτικά" του Δήμου Λαμιέων (1849-1998), Συμβολαιογραφικά Αρχεία (1836-1934), Εφημερίδες-Περιοδικά (1860-1999), Σχολικά Κατάστιχα Μέσης Εκπαίδευσης (1856-1950), Φ.Ε.Κ. (1833-1987), Ληξιαρχικά Βιβλία (1859-1925), Εκλογικό Υλικό (1952-1998) κ.τ.λ..

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2023 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.