Αρκαδία

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Αρκαδία στην Πελοπόννησο

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Αρκαδία - Πελοπόννησος Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στην Αρκαδία
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Αρκαδία, Πελοπόννησος
arcadia peloponissos hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Αρκαδία Πελοπόννησος
megalopolis hotels and apartments peloponissos greece leonidio hotels and apartments peloponissos greece levidi hotels and apartments peloponissos greece astros hotels and apartments peloponissos greece

Αρκαδία - Μουσεία στην Αρκαδία, Πελοπόννησος

Πληροφορίες σχετικά με τα Μουσεία στην Αρκαδία

Μουσεία Αρκαδίας - Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης

Μουσεία Αρκαδίας - Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης

To Αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται στο κέντρο της πόλης, σε διώροφο νεοκλασικό κτίριο. Αποτελείται από 8 αίθουσες με εκθέματα όπως νεολιθικά και πρωτοελλαδικά αντικείμενα - σκεύη από από το Σακοβούνι Καμενίτσας, αντικείμενα Υστερομυκηναϊκών Χρόνων και Υπομυκηναϊκών Χρόνων από το Παλαιόκαστρο της Γόρτυνας, ευρήματα από την έπαυλη του Ηρώδη Αττικού στην Εύα Κυνουρίας, αντικείμενα Γεωμετρικών Χρόνων από νεκροταφεία της Μαντινείας και κεραμική, γλυπτική Αρχαϊκών μέχρι Ρωμαϊκών χρόνων. Σημαντικό έκθεμα αποτελεί το άγαλμα θεάς από την Ασέα, που πιθανότατα αντιπροσωπεύει την Αθηνά.

Μουσεία Αρκαδίας - Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας

Μουσεία Αρκαδίας - Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας

Στο ισόγειο υπάρχουν τα εργαστήρια του χρυσικού, του κηροπλάστη, του καμπανά, του γανωτή, του μπαλωματή, κ.ά. Στο μεσοπάτωμα βλέπουμε μια αναπαράσταση του εσωτερικού των στεμνιτσιώτικων σπιτιών με έπιπλα, υφαντά, κεντήματα, κασέλες, παλαιές φωτογραφίες και γενικά διάφορα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα.

Στον Α’ όροφο εκτίθενται γυναικείες και ανδρικές ενδυμασίες, κοσμήματα, ξυλόγλυπτα, κεραμεικά, υφαντά, κεντήματα, μέταλλα, μεταβυζαντινές φορητές εικόνες καθώς και επιτοίχιες προθήκες με εκκλησιαστικά είδη αργυροχρυσοχοϊας και άλλα είδη οικιακής χρήσης. Διατίθεται και αίθουσα διαλέξεων και προβολών.

Στον Β΄ όροφο εκτίθενται προθήκες επιτοίχιες με φιγούρες, σκηνικά, ρεκλάμες, εργαλεία, κ.ά. από τη συλλογή του ντόπιου Καραγκιοζοπαίκτη Λάμπρου Καραδήμα (δωρεά των παιδιών του). Επίσης προθήκες αμφίπλευρες με ενδυμασίες αστικές και αγροτικές.

Μουσεία Αρκαδίας - Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Μουσεία Αρκαδίας - Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Σε έκταση ενός στρέμματος έχουν αναστηλωθεί τα κτίρια ενός νερόμυλου, ενός βυρσοδεψείου με την κατοικία του βυρσοδέψη και ενός μπαρουτόμυλου και έχουν αποκατασταθεί οι μόνιμοι εξοπλισμοί τους στην αρχική τους μορφή και λειτουργία. Επίσης έχουν αποκατασταθεί τα δύο βυρσοδεψεία .΄Ολα τα προβιομηχανικά αυτά εργαστήρια στήριζαν τη λειτουργία τους στη χρήση του νερού. Κάθε ένα από τα αποκαταστημένα κτίρια των παλιών παραδοσιακών εργαστηρίων έχει μια μόνιμη έκθεση με θεματικό περιεχόμενο σχετικό με το εργαστήριο στο οποίο στεγάζεται.

Μουσεία Αρκαδίας - Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους

Μουσεία Αρκαδίας - Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους

Το Μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα όπως γλυπτά από την Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού στην Εύα (Δολιανά Κυνουρίας), κεραμικά αντικείμενα από νεκροταφεία ελληνιστικών χρόνων, μικροαντικείμενα, νομίσματα και επιγραφές από διάφορες περιοχές της Κυνουρίας.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2021 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Πελοπόννησο.