Αρκαδία

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Αρκαδία στην Πελοπόννησο

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Αρκαδία - Πελοπόννησος Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στην Αρκαδία
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Αρκαδία, Πελοπόννησος
arcadia peloponissos hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Αρκαδία Πελοπόννησος
megalopolis hotels and apartments peloponissos greece leonidio hotels and apartments peloponissos greece levidi hotels and apartments peloponissos greece astros hotels and apartments peloponissos greece

Αρκαδία - Ιστορία της Αρκαδίας, Πελοπόννησος

Πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία της Αρκαδίας

Arcadia peloponissos hotels and apartments greece

Η Αρκαδία πρωτοκατοικήθηκε από τους Πελασγούς, που τους διαδέχθηκαν οι Δωριείς. Οι Αρκάδες ίδρυσαν πολλές αποικίες, ανάμεσα σ΄αυτές την Πάφο στην Κύπρο, την Πέργαμο στη Μικρά Ασία, την Ρώμη στην Ιταλία και την Τραπεζούντα στον Εύξεινο Πόντο.

Οι πιο σπουδαίες πόλεις τους υπήρξαν η Τεγέα και η Μαντίνεια, η τελευταία, όμως, υπέστη πολλές καταστροφές, καθώς βρέθηκε στο πλευρό των Αθηναίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Ο Επαμεινώνδας από τη Θήβα πρωτοστάτησε το 369 π.Χ. στη δημιουργία της Αρκαδικής Ομοσπονδίας παρά τις αντιρρήσεις της Σπάρτης. Το 243 π.Χ. η Αρκαδία εντάσσεται στην Αχαϊκή Συμπολιτεία. Σύντομα, σαν αποτέλεσμα των ενδοελληνικών συγκρούσεων, η χώρα θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια των Ρωμαίων.

Η ερήμωση της Αρκαδίας κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους θα είναι ολοκληρωτική. Οι αιώνες που θα ακολουθήσουν ονομάζονται Αρκαδικός Μεσαίωνας. Οι Φράγκοι κατακτούν την περιοχή τον 12ο αιώνα και τους διαδέχονται οι Οθωμανοί το 1458.

Όντας στο κέντρο της Πελοποννήσου, ο έλεγχος της Αρκαδίας κατά την Επανάσταση του ‘21 ήταν πρωταρχικής σημασίας για την έκβασή της. Οι Έλληνες επαναστάτες κατάφεραν να καταλάβουν την Τρίπολη μετά από πολύμηνη πολιορκία το Σεπτέμβρη του 1821. Η πόλη υπέστη πολλές καταστροφές κατά τη διάρκεια του αγώνα, με μεγαλύτερη αυτή από το βομβαρδισμό του Ιμπραΐμ Πασά το 1827.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2021 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Πελοπόννησο.