Αρκαδία

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Αρκαδία στην Πελοπόννησο

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Αρκαδία - Πελοπόννησος Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στην Αρκαδία
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Αρκαδία, Πελοπόννησος
arcadia peloponissos hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Αρκαδία Πελοπόννησος
megalopolis hotels and apartments peloponissos greece leonidio hotels and apartments peloponissos greece levidi hotels and apartments peloponissos greece astros hotels and apartments peloponissos greece

Αρκαδία - Αρχαιολογικοί Χώροι της Αρκαδίας, Πελοπόννησος

Πληροφορίες σχετικά με τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Αρκαδίας

Αρχαιολογικοί Χώροι Αρκαδίας - Ιερό Αρτέμιδος

Αρχαιολογικοί Χώροι Αρκαδίας - Ιερό Αρτέμιδος

Στη θέση ψηλή ράχή,σε μια έρημη πλαγιά και σε υψόμετρο 1300μ. περίπου, βρίσκονται τα ερείπια του ιερού της Αρτέμιδος. Το 1907 βρέθηκαν εκεί πολλά αρχιτεκτονικά λείψανα από ένα μαρμάρινο ναό και δεκάδες μικροευρήματα, αφιερώματα των πιστών, θραύσματα από αγγεία, χάλκινες αιχμές βελών, πήλινα γυναικεία ειδώλια και άλλα ευρύματα που έδειχναν ότι στο μέρος εκείνο λατρευόταν η Άρτεμις, κατ' εξοχήν Αρκαδική θεά.

Η λατρεία εκεί πάνω άρχισε περίπου στα 900 π.Χ. Αργότερα, γύρω στο 540 π.χ. χτίστηκε ένας μικρός τετράστηλος αμφιπρόστυλος ναός δωρικού ρυθμού, με πλάτος 6.5 μέτρα και μήκος 13 μέτρα και με τέσσερις δωρικούς κίονες στην ανατολική πρόσοψη και άλλους τόσους στη δυτική. Ο ναός ήταν ολομάρμαρος και μάλιστα ο αρχαιότερος ολομάρμαρος στην Ελλάδα.

Αρχαιολογικοί Χώροι Αρκαδίας - Αρχαιολογικός Χώρος Μεγάπολης

Αρχαιολογικοί Χώροι Αρκαδίας - Αρχαιολογικός Χώρος Μεγάπολης

Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μεγάλης Πόλης βρίσκεται 3χιλ. έξω από την σημερινή πόλη της Μεγαλόπολης, κοντά στο δρόμο Μεγαλόπολης-Καρύταινας, και 35 χλμ. από την Τρίπολη. Κοντά κοιλά ο ποταμός Ελισσών που εκβάλει στον Αλφειό. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει το μεγαλύτερο αρχαίο ελληνικό θέατρο, το Θερσίλειο Βουλευτήριο και λείψανα της αρχαίας Αγοράς στην οποία περιέχονται τα Ιερό του Διός και του Σωτήρος, η Φιλίππειος Στοά και η Στοά Μυρόπολις. Κεντρικό μνημείο είναι το Αρχαίο Θέατρο, το οποίο αποτελεί μεγάλη μαρτυρία της κραταιάς Αρκαδικής Ομοσπονδίας και της πανίσχυρης Μεγάλης Πόλεως,

Αρχαιολογικοί Χώροι Αρκαδίας - Αρχαία Μαντινεία

Αρχαιολογικοί Χώροι Αρκαδίας - Αρχαία Μαντινεία

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μαντινείας βρίσκεται 14 χιλ. από την Τρίπολη στο Μαντινειακό οροπέδιο στη θέση Παλαιόπολη. Η αρχαία Μαντινεία ήταν μαζί με την Τεγέα οι σημαντικότερες πόλεις της Αρκαδίας για μια μεγάλη περίοδο. Τα ερείπια της “αρχαιότατης και μεγίστης πόλεως των κατά την Αρκαδία” κατά τον Πολύβιο, αποκαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές που έγιναν το 1887-1889 από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή. Ο αρχαιολογικός περιλαμβάνει το Αρχαίο Θέατρο, τα ερείπια του ναού του Δία, το Βουλευτήριο και τα ερείπια της Αγοράς.

Οι ανασκαφές του Γάλλου αρχαιολόγου Fougeres έφεραν στο φως σχεδόν ολόκληρα τα τείχη της πόλης με τους πύργους και τις πύλες (υπήρχαν 126 πύργοι και 10 πύλες), καθώς και την Αγορά, έναν ορθογώνιο χώρο, όπου κατέληγαν οι κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Αρχαιολογικοί Χώροι Αρκαδίας - Κάστρο Άστρους

Αρχαιολογικοί Χώροι Αρκαδίας - Κάστρο Άστρους

Στο Παράλιο Άστρος και στην νότια κορυφή του λόφου ("νησί") που δεσπόζει του λιμανιού, υπάρχει κάστρο από τα χρόνια της φραγκοκρατίας. Στα μεταγενέστερα χρόνια της ή Τουρκοκρατίας το κάστρο διαμορφώθηκε σε ισχυρό αμυντικό συγκρότημα. Έχει τετράπλευρη κάτοψη και διατηρεί μεγάλο τμήμα του οχυρωματικού περιβόλου και έναν από τους οχυρούς του πύργους. Σώζονται επίσης δύο εξωτερικές πύλες του κάστρου.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2021 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Πελοπόννησο.